Benvinguts!

Us convidem a navegar i participar en aquest blog, creat per a l'assignatura de Noves Tecnologies aplicades a l'educació, on hem elaborat un recull de la nostra experiència educativa.



dimecres, de gener 09, 2008

Notícies sobre l'educació actual

Font: Diari El País

Aquesta notícia parla de la importància d’una bona formació professional dels mestres que garanteixi l’èxit educatiu.
Es considera que el fracàs educatiu es deu, moltes vegades, a la dolenta formació dels professors. Potser sí, ja que no tots tenim la mateixa vocació, ni les mateixes ganes, ni els mateixos somnis, però cal tenir en compte que la societat també juga un paper important. Tot el que succeeix en l’entorn del nen pot influir, positivament o negativament, en el seu desenvolupament. Per això, s’ha de trencar amb la creença que el fracàs escolar sempre és per culpa dels mestres.

Font: Diari ADN

Aquesta notícia explica la importància d’una bona formació dels mestres ja que és, entre altres coses, un dels principals factors que determinen l’èxit dels alumnes. És a dir, que el paper del mestre és decisiu en el desenvolupament dels alumnes tant indivual com professionalment. I, per tant, és decisiu en la societat.

Carl Rogers defensava que el paper del mestre era el més complicat ja que havia de permetre aprendre a l’alumne i despertar-li la curiositat.
No es pot viure sense educació. Per això, és necessari crear bons mestres que desenvolupin les capacitats bàsiques de l’ésser humà.


Font: Diari 20 minutos

L’era digital ha comportat canvis. Això és evident ja que cada vegada es poden fer més coses per mitjà dels ordinadors. Però aquests canvis no han afectat, tan sols a l’àmbit educatiu sinó també al familiar. Abans, el nen preguntava al pare o a la mare dubtes respecte els deures de l’escola. El pare, ignorant, també, li preguntava a l’avi. Actualment les tornes han canviat i ens trobem amb el fet sorprenent (cada vegada menys) que les generacions joves saben més que els majors. Almenys, pel que fa a les noves tecnologies.
Aquesta emergent societat de la informació ha obligat a les escoles a portar a terme una profunda reestructuració de tots els seus elements. Tal com indica Joan Majó “l’escola i el sistema educatiu no solament han d’ensenyar les noves tecnologies, no solament han d’ensenyar matèries per mitjà de les noves tecnologies, sinó que aquestes noves tecnologies a més de produir canvis en l’escola, produeixen un canvi en l’entorn i, com el que pretén l’escola és preparar a la gent per aquest entorn, si aquest canvia, l’activitat de l’escola també ha de canviar”

Font: Diari El País

“Sembla una joguina, és un PC”. És el títol d’aquesta notícia. En ella apareix aquesta il·lustració on es pot veure a nens i nenes d’una escola de l’Índia jugant amb ordinadors. Així doncs, cada vegada es dóna més importància a les noves tecnologies que estan revolucionant el món de l’educació.

Font: Diari ADN

Aquesta notícia explica que l’estrès no és objecte, únicament dels adults, sinó que actualment també afecta als nens. Aquest fenomen es pot donar per la càrrega excessiva de treball a la que estan sotmesos els nens o, d’altra banda, per la falta d’atenció que els pares dediquen al seus fills. Així doncs, la família juga un paper primordial en l’educació dels seus fills ja que el nen està influït per tot el que succeeix en el seu entorn, i això repercuteix en el seu desenvolupamen personal.